Zo stel je je droombed samen


Ontbreekt het in jouw droomhuis nog aan een droombed? Dan is het de hoogste tijd om daar verandering te brengen! Een bed is namelijk een belangrijk onderdeel van het interieur. Het is natuurlijk het middelpunt van de slaapkamer en daarom erg bepalend voor de totale sfeer. Het bed kan de inrichting maken of breken. Ook draagt een comfortabel bed bij aan een betere nachtrust. Dat is voor iedereen van groot belang. Dus, waar wacht je nog op? In het onderstaande artikel lees je hoe je stap voor stap jouw perfecte droombed samen kunt stellen.

Stap 1. Bepaal het formaat
Begin met het bepalen van het ideale formaat. Meet de plek in je slaapkamer op en noteer de afmetingen. Komt er geen standaard formaat uit? Geen probleem. Als je kiest voor een bed of boxspring op maat kun je de afmetingen zelf bepalen.

Stap 2. Bepaal de look van het bed
Denk goed na over het uiterlijk van je nieuwe bed. Ga je voor een industriële look of ben je juist op zoek naar een romantisch exemplaar? Zoek hier vervolgens een passende kleur, stof en poot type bij. Bepaal ook of je een hoofdbord en/of voetbord wilt toevoegen aan het bed.

Stap 3. Kies het bodemtype en matrastype
Als je een duidelijke beeld hebt van het formaat en de look, kun je je gaan richten op het comfort. Omdat iedereen een andere voorkeur heeft, is het slim om je te verdiepen in alle opties. Ga je voor een pocket bodem, een lattenbodem of een luxe elektrisch verstelbare boxspring? En wat zijn je wensen qua matras? Probeer indien mogelijk verschillende matrassoorten uit in een winkel of showroom.

Stap 4. Voeg eventueel een topper toe
Voor nog meer ligcomfort leg je een topper bovenop het matras. Ook hierbij heb je de keuze uit allerlei soorten. Van traagschuim en koudschuim tot een matras topper met latex.

Stap 5. Kies voor bijpassende accessoires
Om het plaatje compleet te maken kun je kiezen voor bijpassende accessoires. Denk aan een nachtkastje, een gestoffeerde dekenkist bij het voeteneind of hoeslakens in exact dezelfde kleur als het bed.

Tip: Maak gebruik van de boxspring configurator
Heb je al jouw wensen op een rij staan, maar vind je het lastig om het eindresultaat voor je te zien? Maak dan gebruik van de handige boxspring configurator op de website van Silvano. Met deze 3D ontwerp tool zie je stap voor stap de afbeelding van het bed veranderen. Als je klaar bent kun je jouw droombed bestellen. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n zelf samengesteld boxspring bed.

Bed droombed slaapkamer interieur droomhuis Beurs Eigen Huis
Bed droombed slaapkamer interieur droomhuis Beurs Eigen Huis