Zo maak je een kantoor thuis!

 

Zoveel mensen werken en zoomen tegenwoordig vanuit huis. Als jij dit bent, en je hebt bijvoorbeeld gewerkt in een woonkamer met je laptop op een paar opberg bakken en een kussen onder je kont, dan is het tijd om serieus te worden over het opzetten van een functionele en georganiseerde bureauruimte in huis. Het is belangrijk om een goede werkplek thuis te creëren.

Een georganiseerd bureau gaat niet alleen over hoe het eruit ziet (hoewel dat ook belangrijk is voor een rustige werkdag). Het gaat ook om functie, comfort en efficiëntie. Je moet gemakkelijk je werk kunnen doen, snel kunnen pakken wat je nodig hebt en aan het eind van de dag geen rugpijn hebben!

Als je bureauruimte een opfrisbeurt nodig heeft of als je gewoon een mooiere en comfortabelere opstelling wilt, dan zijn hier enkele ideeën die je in een weekend kunt doen.

kantoor bureau thuiswerken tips REALISEER JE DROOMHUIS-UNSPLASHED

Gebruik een monitorstandaard op jouw bureau
Zorg voor een monitor waar je beter naar kunt kijken en houd deze op de juiste ergonomische hoogte, met behulp van een monitorstandaard, op je bureau. Je kunt ook een standaard kopen met opbergruimte, een stapel boeken gebruiken of een krat die je al thuis hebt liggen. Werk je bijvoorbeeld de hele dag voor een incassobureau, dan heb je wel een ergonomische hoogte nodig, want je zult vele facturen moeten doorspitten.

Maak gebruik van kleine planken
Of je nu een kleine plank op je bureau zet of een plank aan de muur erboven hangt, profiteer van de extra ruimte voor het opbergen van papieren, notities, glazen en andere dingen die je dagelijks nodig hebt voor je werk.

Gebruik mokken, kopjes, vazen ​​en zelfs blikjes
Denk aan gebruiksvoorwerpen zoals pennen, scharen, paperclips, USB-sticks, enz. Wees creatief door hergebruikte blikjes in te pakken met touw, kleurrijke garen of mooi papier. Bewaar ze binnen handbereik op je bureau, zodat alles een thuis heeft.

Gebruik haken om dingen op te hangen
Maak gebruik van de ruimte op je muur om haken of een prikbord op te hangen. Hier kan je je koptelefoons, brillen en memo’s kwijt.

Zorg voor goede verlichting
Een goede bureaulamp maakt het overdag gemakkelijker voor je ogen en gemakkelijker om je te focussen op Zoom-vergadering. Voor kleine ruimtes werkt een klemlamp heel goed.

Wees creatief met opslag
Gebruik tassen of manden, die hangen of op de grond liggen. Of koop een rol karretje waar je al je administratie in kwijt kan. Hierdoor verminder je de kans op chaos, heb je altijd je administratie netjes op orde en verminderd dat de kans op incassoproblemen.

Koop extra snoeren
Één van de grootste gemak factoren als je thuis woont, is investeren in extra snoeren voor je computer en alle andere extra gadgets die je nodig hebt voor je werk. Laat ze permanent op jouw bureau staan ​​met een USB-hub waarop alles kan worden aangesloten. Wanneer je vervolgens jouw laptop terugbrengt naar jouw werkgebied, dan kun je snel weer aan de slag.

Ga serieus aan de slag met jouw werkruimte thuis als je daar nu veel tijd doorbrengt. Je zult een paar maanden later dankbaar zijn.