Tips om een waterbed te verhuizen


Ga je binnenkort verhuizen naar je nieuwe droomhuis? Dan is het belangrijk om de verhuizing goed voor te bereiden. Maak alvast een checklist, haal stevige verhuisdozen in huis en regel de verhuiswagen. Bedenk daarnaast welke spullen een specifieke en zorgvuldige aanpak nodig hebben. Denk aan een wasmachine en het grote televisiescherm, maar ook aan een waterbed. Voor dat laatste voorbeeld lees je in dit artikel 7 handige tips. Zo kun je zonder problemen zelf een waterbed verhuizen.

Tip 1. Verzamel de benodigdheden
Zorg ervoor dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Om het waterbed te demonteren en te vervoeren, heb je in ieder geval de volgende spullen nodig:

  • Krachtige waterbed pomp
  • Afvoerslang met afvoermogelijkheid
  • Deken om het waterbed matras in te verhuizen
  • Gereedschap zoals een hamer en elektrische schroevendraaier

Tip 2. Pomp het waterbed goed leeg
Je mag een waterbed nooit verplaatsen als er nog water in zit. Hierdoor kunnen de stabilisatielagen namelijk gaan verschuiven. Daarnaast is een gevuld watermatras erg zwaar en kan het zo sneller beschadigen. Pomp het waterbed matras dus eerst leeg met een krachtige pomp.

Tip 3. Draai de doppen weer stevig vast
Na het leegpompen trekt het waterbed matras zich helemaal vacuüm. Om te voorkomen dat het matras zich tijdens het verhuizen vult met lucht, moet je direct de doppen weer stevig vastdraaien. Dit zorgt er ook voor dat de stabilisatielagen goed op zijn plek blijven.

Tip 4. Vouw het watermatras zo min mogelijk
Probeer het matras zo min mogelijk te vouwen en zeker niet op te proppen. Hiermee kun je het matras en de stabilisatielagen beschadigen. Plooi de boven- en onderkant naar het midden zodat er drie lagen ontstaan. Bij een tweepersoonsmatras kun je het nog één keer in de breedte vouwen.

Tip 5. Verhuis het waterbed matras in een deken
Bescherm het matras door het in een zachte deken te wikkelen. Zo kun je het veilig verhuizen in de auto of verhuiswagen.

Tip 6. Bouw het waterbed weer snel op
Als het waterbed veilig in de nieuwe woning is aangekomen, is het belangrijk om het zo snel mogelijk weer op te bouwen. Het is niet goed om het watermatras voor een lange periode opgevouwen in een hoek te laten liggen.

Tip 7. Laat je waterbed verhuizen door een specialist
Vind je het toch te spannend om het waterbed zelf te demonteren en te verhuizen? Dan kun je natuurlijk een specialist inschakelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de service opties van Megadeal Waterbedden.