Tip: een natuurlijk zwembad

Voor veel mensen hoort het bij hun droomhuis: een zwembad. Hoe heerlijk is het als je gewoon, in je eigen vertrouwde omgeving, zo vaak als je wilt, het water in kunt duiken. Maar als je een zwembad hebt, zul je er ook voor moeten zorgen dat de waterkwaliteit optimaal blijft. Als je je zwembadwater niet voldoende onderhoud, krijgen bacteriën en algen vrij spel. Dat zou natuurlijk zonde zijn van je droomzwembad. Veel mensen kiezen voor chloor om hun zwembadwater van goede kwaliteit te houden, maar aan het gebruik van chloor kleven een aantal nare nadelen. Gelukkig is er nog een manier om het water te desinfecteren. Zwembadzout is een natuurlijke manier om je zwembad schoon te houden. Je leest er hier meer over.

De voordelen van zout ten opzichte van chloor
Chloor is nog steeds het meest gebruikte desinfectiemiddel voor zwembaden. Het is dan ook een erg effectieve manier om bacteriën en algen geen kans te geven. Je moet chloor echter wel vaak aan het water toevoegen, om het effect in stand te houden. Daarnaast heeft chloor vaak een vervelend effect op de zwemmer. Jeuk, rode en prikkende ogen en een gevoelige huid kunnen allemaal veroorzaakt worden door het gebruik van chloor. Niet waar je op zit te wachten na een fijne duik in je eigen zwembad. Ook kent iedereen de kenmerkende geur van chloor wel. Niet echt de geur die je je bij jouw droomhuis voorstelt.

Gelukkig is er een desinfectie manier waar deze nadelen niet aan vast zitten. Ook als je liever een meer natuurlijke manier hebt om je zwembad te desinfecteren, is zwembadzout een goede oplossing. Door middel van een zoutelektrolyse apparaat kan zwembadzout omgezet worden naar een natuurlijk vorm van chloor. Deze vorm van chloor wordt door het apparaat vervolgens ook weer omgezet in zout, waardoor het een circulair systeem is. Je hoeft dus niet steeds opnieuw zout aan het water toe te voegen. Dit maakt dat je veel minder tijd kwijt bent aan het onderhoud van je zwembad. Ook zorgt het voor veel zachter zwembadwater, waardoor prikkende ogen en een geïrriteerde huid na het zwemmen verleden tijd zijn. Tel daarbij op dat zwembadzout geen vervelende geur verspreid, zoals chloor én dat het water er kraakhelder door wordt en je snapt dat het een prima alternatief is voor het agressieve chloor.

Bij een droomhuis hoort een droomzwembad
Als je jouw droomhuis gaat realiseren, hoort daar natuurlijk ook een perfect zwembad bij. De aanschafkosten voor een zoutelectrolyse apparaat liggen redelijk hoog, maar je krijgt er dan ook veel voor terug. Niet alleen heb je daarna veel minder omkijken naar het onderhoud, dan als je voor chloor kiest, ook wordt het zwemmen een stuk aangenamer. Niemand wil immers na elke zwembeurt met prikkende ogen en een jeukende huid weer op de kant stappen. Daarom past een natuurlijk zwembad uitstekend bij de realisatie van jouw droomhuis. Je verzekert jezelf van talloze fijne zwemsessies en bespaart jezelf veel tijd en moeite aan het onderhoud van het zwembad. Wie wil dat nou niet?!