Zo verbeter je de akoestiek


Heb je een royale woonvilla en vind je het lastig om de akoestiek goed onder controle te krijgen? Voornamelijk in de grote ruimtes kun je hier ontzettend last van hebben, zeker als je houdt van een minimalistisch interieur. Het geluid kan nauwelijks geabsorbeerd worden, waardoor alles ontzettend nagalmt. Dit wil je natuurlijk voorkomen en het liefst zonder al te veel rommel te maken in deze fantastische en chique ruimte. We geven je graag wat goede tips!

akoestiek woonkamer realiseer je droomhuis

Een akoestisch plafond
Je kunt het beste beginnen bij de basis van een ruimte om de akoestiek te verbeteren. Soms kun je nu eenmaal niet veel andere dingen doen en wil je de ruimte juist graag wat leger houden, helemaal in stijl met het minimalisme. Kijk in dit geval eens naar een akoestisch plafond, wat heel goed uitkomt als je hoge plafonds hebt of echt een grote ruimte. Deze plafonds absorberen geluid en zorgen voor een minder lange nagalm. Hierdoor is de galm nauwelijks meer merkbaar. De plafonds zijn bijna altijd naadloos, waardoor het ook nog een strak uiterlijk heeft. Laat je eens informeren bij akoestischafbouwen.nl, zodat je er precies achter komt wat jouw woning nodig heeft.

akoestiek woonkamer realiseer je droomhuis

Voeg stof toe
Als een ruimte erg leeg is gaat deze snel galmen. Het geluid weerkaatst van de vloeren, muren en het plafond en kan nergens verdwijnen. Om de akoestiek te verbeteren kun je stof toevoegen, bijvoorbeeld in de vorm van gordijnen of een vloerkleed. Zeker in een ruimte met veel ramen kunnen gordijnen een hoop schelen in de akoestiek én het staat nog eens erg chic ook. Het is dus niet alleen praktisch, maar draagt direct bij aan de uitstraling van de ruimte. Ook stoffen meubels absorberen een hoop geluid, dus als je bijvoorbeeld een grote bank met stoffen bekleding plaatst helpt dit ook al enorm.

Grote objecten plaatsen
Om de akoestiek te verbeteren zal je objecten in de ruimte moeten plaatsen. Om te voorkomen dat het rommelig wordt kun je het beste voor grote objecten gaan. Denk aan grote meubelstukken, grote decoratie-items en echte eyecatchers. Hierdoor hoef je niet in te leveren om je minimalistische sfeer en kun je nog steeds uitpakken wat betreft decoratie. Grote planten doen het ook altijd goed, ook omdat deze goed met geluid om kunnen gaan. Kijk bijvoorbeeld naar een gave palm voor binnen of een paradijsvogelplant met grootse bladeren. Deze strategie voorkomt troep in huis en dat je de ruimte opvult met troep zonder reden.