Zo hoef je nooit meer naar de sauna


Sauna's zijn een geweldige plek om te relaxen en je lichaam te ontspannen. Wist je dat je de omgeving en sfeer van een sauna in je eigen badkamer kunt nabootsen? Een sauna nabootsen wanneer je thuis een bad neemt, kan in een paar eenvoudige stappen. De dingen die je nodig hebt zijn een badkuip, douche, voldoende badkamerruimte, warm water en enkele kaarsen. Een goede badkamerinrichting met een esthetisch thema kan ook bijdragen aan de algemene sfeer van je badkamer als je er eenmaal een sauna van maakt. Als je dit goed kunt doen, wil je nooit meer geld uitgeven aan een sauna.

sauna bad REALISEER JE DROOMHUIS

Belangrijke opstelling

Voordat je je badkamer daadwerkelijk in een sauna kunt veranderen, moet je over de juiste dingen beschikken. Ten eerste moet je een bad hebben. Je badkuip zal de belangrijkste bron van stoom en warmte zijn, dus zorg ervoor dat deze een werkende afvoerstop heeft. Je kunt ook een regendouche kopen als je een meer meeslepende sauna-ervaring wilt. Regendouches hebben een therapeutische ervaring in vergelijking met gewone douches vanwege het grotere dekkingsgebied. Misschien wil je ook het ventilatiesysteem van je badkamer beveiligen. Hoewel je stoom nodig hebt om een sauna na te bootsen, heb je nog steeds een beetje in- en uitgang passages waar de lucht doorheen kan. Zo voorkom je dat je verstikt raakt in je badkamer zodra je stoom begint te genereren.

Stappen om van je badkamer een sauna te maken

Ten eerste moet je je badkamer schoonmaken. Een schone badkamer zal helpen om echt te kunnen ontspannen. Daarnaast kun je ook de lichten dimmen en wat kaarsen aansteken. Dit is optioneel, maar kan ervoor zorgen om en goede sfeer te creëren. Voordat je begint met het vullen van je bad met warm water, is het belangrijk dat je je badkamer afsluit. Dat betekent het sluiten van de deuren en ramen van je badkamer. Dit is om de stoom die je gaat produceren vast te houden. Nadat je je badkamer hebt afgesloten, kun je beginnen met het vullen van je badkuip met warm water tot deze halfvol is. Het hete water in het bad begint stoom te produceren zodra je genoeg water in het bad hebt en alle luchtkanalen zijn afgesloten. Je kunt eindelijk achterover leunen en ontspannen terwijl de stoom je lichaam opwarmt.