Zin in de herfst!


De meeste mensen vinden het jammer wanneer de herfst haar intrede doet. Het einde van de zomer en het buitenleven. Maar het maakt ook plaats voor (nog meer) gezelligheid thuis; Geurige thee, warme chocolademelk, een pruttelende stoofpot op het vuur.
In de herfst liggen we het liefst lekker op de bank met een grote kop thee. Een dekentje erbij en je bent klaar voor een avondje muziek luisteren of een boek lezen. Kussens en kleedjes houden je niet alleen letterlijk warm, maar zorgen ook voor warmte en sfeer in je interieur. Kussens en kleden van wol doen het altijd goed. 

 

balderen pompoen beurs eigen huis

Buiten verandert er van alles in de natuur. Rode, gele, en bruine tinten wisselen zich af. De natuur is dan op zijn mooist. Een prachtig palet vol rijke, aardse en warme tinten. De herfst haal je makkelijk in huis. Ga uitwaaien in het bos en kom terug met kastanjes en dennenappels. Je kunt ook herfstblad meenemen uit het bos en die laten drogen tussen een boek. Geef het blad een mooie plek in huis door het in een fotolijstje te stoppen en op te hangen. Of koop/maak een mooi herfstboeket.

Mooie kussens en een plaid voor op de bank zorgen in een handomdraai voor die warme sfeervolle look. Denk aan cognackleur, okergeel, bruin, crème, taupe, goudtinten en mix ze allemaal door elkaar, net zoals de herfst dat buiten doet. Een nieuwe kleur op de muur is de perfecte manier om gelijk meer sfeer en warmte toe te voegen. Maar een tof schilderij, een paar leuke posters of andere wandaccessoires doen het ook goed. Een vloerkleed mag eigenlijk niet ontbreken. Weg met die koude vloer.
Helemaal zin in iets anders? Verf je muur in een andere kleur. Bijvoorbeeld spicy yellow, leather brown, of Cayenne red van Histor.

plaids herfst beurs eigen huis

Dit seizoen maakt dat het ook tijd is om eens te kijken naar goede verlichting. Kaarsen zijn natuurlijk altijd leuk en zorgen voor een gezellige sfeer. Maar daarnaast is het goed om te investeren in sfeerverlichting. Je hebt toffe peertjes met een coating, perfect voor het industriële interieur. En voor een Scandinavisch interieur zijn spotjes weer erg leuk. Zoek naar spotjes waarvan je de kleur kan aanpassen naar warm licht.
Niet alleen interieur- en decor-items kunnen sfeer geven aan je huis, ook geuren kunnen daarbij helpen. Kaneelstokjes of geurkaarsen in de wat koudere dagen zijn een echte sfeermaker. Je kunt zelfs seizoensgebonden geurkaarsen kopen zodat je huis ruikt naar de herfst.

Natuurlijke materialen zijn de trends van 2022-2023. Denk aan hout, kurk, jute, karton, touw, bamboe, leer en wol. Materialen als kurk en bamboe spelen een steeds grotere rol in het interieur. Groot voordeel is natuurlijk dat het geluid dempt en de ‘galm’ uit je ruimte haalt. Het oogt sfeervol en natuurlijk. 
Mocht je hulp wensen bij het creëren van deze of andere sferen? Basicwonen staat graag voor je klaar met advies en hulp.