Woontrend: de gietvloer!


Vloeren. Een enorm belangrijk aspect van een ruimte. Vaak baseer je namelijk je hele inrichting rondom een vloer! De kleur van je muur, de meubels, de lampen etc. Het is daarom slim om hier goed over na te denken. Een trend binnen de vloeren-wereld is de gietvloer.

Gietvloer droomhuis Beurs Eigen Huis

Een gietvloer is er in verschillende soorten en maten. Een gietvloer wordt vaak gebruikt om een moderne look te creëren maar, met de juiste meubel-combinaties kan je er ook een vintage-look door krijgen. 

Wij vinden het zelf leuk om gietvloeren te combineren met leuke kleden. Het breekt dat de ruimte een beetje op en zorgt het voor een wat huiselijke sfeer. Voor een wat warmere sfeer kan je ook kiezen voor een gietvloer met een wat meer donkere kleur.

Een gietvloer is een leuke oplossing voor vrijwel elke ruimte. Je kan een gietvloer bijvoorbeeld leggen in je hal, badkamer, slaapkamer, maar ook voor garages biedt het een ideale oplossing met bijvoorbeeld een anti-slip laag.

Gietvloer droomhuis Beurs Eigen Huis

Er zijn daarnaast nog een aantal andere voordelen van een gietvloer:

  • Kleurvast: de vloer blijft jaren mooi.
  • Brandwerend: bescherm de woning met een brandwerende vloer.
  • Geluiddempend: creëer rust in huis.
  • Onderhoudsvriendelijk: hygiënisch schoon door stofzuigen en dweilen met water.
  • Volledig naadloos: geen last van vervelende naden of voegen.

Het is nog goed om te weten dat de ondergrond niet uitmaakt als je een gietvloer wilt. Ligt er bijvoorbeeld al een houten vloer? Dan kan de gietvloer daar gewoon overheen gelegd worden. Het enige verschil is dat een niet-egale ondergrond iets duurder kan uitvallen.

Wil je meer weten over het laten leggen van een gietvloer? Klein Coatings is een familiebedrijf uit Breda gespecialiseerd in gietvloeren en kunnen je van goed advies voorzien.