Welke woonhuis verzekeringen?


Wanneer je een nieuwe woning koopt of huurt, kun je vaak niet wachten om te beginnen met de grote renovatie en inrichting. Je richt je huis in met de mooiste spullen en helemaal naar jou smaak. Des te belangrijker dat je het huis goed verzekerd hebt, want er kan zomaar iets misgaan. Een vlam in de pan of een kortsluiting is zo gebeurd. Toch moet je ook zorgen dat je niet oververzekerd bent, want dat is weer zonde van het gaat. Daarom is het verstandig om te weten welke verzekeringen handig zijn en wanneer je kunt kiezen voor de verzekering opzeggen.

Verzekering woonhuis REALISEER JE DROOMHUIS

Verplichte verzekeringen in Nederland
Laten we voorop stellen dat veruit de meeste verzekeringen niet verplicht zijn in Nederland. Alleen de zorgverzekering en de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen is verplicht. Voor de rest geldt dat het vooral nuttig is om te kijken of een verzekering kosten dekt die je normaal zelf niet kunt dragen.

Opstalverzekering
Voor een koophuis is een opstalverzekering erg verstandig. Dit is een verzekering die alles wat echt vastzit aan je huis verzekerd. Dit kan je regenpijp zijn of een volledige muur. Vaak gaat het bij schade om een brand, inbraak of storm. Dit kan zware kosten met zich meebrengen en daarom kiezen veel mensen ervoor om een opstalverzekering af te sluiten, zodat ze dat geld niet zelf hoeven op te hoesten.

Overlijdensrisicoverzekering
Bij het kopen van een huis wordt door hypotheekverstrekkers vaak gevraagd om een overlijdensrisicoverzekering. Dit is een verzekering die nabestaanden helpt als een partner komt te overlijden. Een (deel van) een hypotheek kan bijvoorbeeld kwijtgescholden worden, zodat de maandlasten flink lager worden of er wordt een vooraf vastgesteld bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden, zodat vaste lasten voor een tijdje daarvan betaald kunnen worden.

Verzekering woonhuis REALISEER JE DROOMHUIS

Inboedelverzekering
Heb je dure spullen in huis staan en heb je de fondsen niet om je inboedel zelf volledig opnieuw te kopen? Voor een paar euro per maand kun je een inboedelverzekering afsluiten die alles wat in je huis staat verzekerd. Let wel goed op dat het verzekerde bedrag overeenkomt met de waarde van je inboedel, anders krijg je misschien te weinig uitgekeerd als je alles kwijt raakt.

Rechtsbijstandverzekering
Voor huurders is een rechtsbijstandverzekering wel aan te raden. Een conflict met de verhuurder is zo geboren en advocaatkosten kunnen hoog oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp bij een conflict. Let er wel op dat woonconflicten gedekt zijn. Dit vind je op je polis. Dekt jouw rechtsbijstandverzekering woonconflicten niet, dan is een rechtsbijstandverzekering opzeggen gelukkig heel eenvoudig online te regelen via opzegservices zoals 123opzeggen en kun je binnen no-time een nieuwe afsluiten.