Voordelen van een schuifdeur


Het installeren van deze visueel mooie deuren in huis heeft verschillende voordelen. Ze verbeteren de ventilatie, laten meer natuurlijk licht binnen, en maken het gemakkelijker om naar binnen en naar buiten te lopen. De eenvoud van de bediening is nog een voordeel van schuifdeuren. Het aantal bedieningsbeslag alternatieven voor deze systemen is samen met de stijgende populariteit van schuifdeuren toegenomen. Je kunt kiezen voor schuifdeuren met een normale hendel, een ronde deurknop, of een schuifdeur met espagnoletten. De meeste schuifdeuren bewegen eenvoudig heen en weer als er aan een deur getrokken wordt en op het deurbeslag kan een nachtslot gemonteerd worden, of complete insteeksloten in combinatie met schuifdeurgrepen kunnen gebruikt worden in situaties waar privacy essentieel is.

schuifdeur realiseer je droomhuis

De glazen ruiten van schuifdeuren laten de hele dag door veel natuurlijk licht binnen
Zo maak je van je huis een energiezuinige ruimte en verlaag je regelmatig je stroom uitgaven. De natuurlijke verlichting verhoogt ook de sfeer en de aantrekkingskracht van je woning. Ook kunnen schuifdeuren dienen als effectieve isolatoren, die je huis koel houden in de zomer en warm in de winter. Extra grote glasruiten beslaan bij schuifdeuren de bovenkant tot de onderkant van elk deurpaneel. Omdat het ontwerp ervan optimaal gebruik maakt van het beschikbare natuurlijke licht, kun je de hele dag door van verlichte kamers profiteren.

Luchtcirculatie is nog een voordeel van schuifdeuren
De hoeveelheid luchtstroom en circulatie in je huis kan sterk verbeterd worden door aan één kant een grote deur te plaatsen. Zet deze zomer de deur open en laat wat frisse lucht in huis. De luchtcirculatie van je huis kan slecht zijn als het weinig of kleine ramen heeft. Grote luchtstromen kunnen via een schuifdeur de kamer binnenkomen, het huis koelen en het gevoel, de geur en de kwaliteit ervan verbeteren. Allemaal zaken waarmee je de energie-efficiëntie van je huis kan verbeteren.

schuifdeur realiseer je droomhuis

Meer mensen kunnen de woning eenvoudig in en uit dankzij deze grotere deuren
Ze zijn ideaal voor buiten barbecues en gezellig samenzijn met familie en vrienden. Ze zijn eenvoudig in gebruik, sterk, vergen weinig onderhoud, en zijn eenvoudig schoon te maken. Grote voorwerpen zoals sofa's, bedden, speelgoed, tafels, of bureaus moeten soms in of uit het huis vervoerd worden. De grotere ingang maakt het eenvoudig om te navigeren en binnen te komen.

Schuifdeuren kunnen een huis lieflijker en eleganter maken
Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder milieuvriendelijke en energiezuinige opties. Kies een deur die de individualiteit en aantrekkelijkheid van je huis versterkt. Schuifdeuren met eventueel espagnoletten kunnen de plaats innemen van een massieve wand om het nauwe gevoel op te heffen en de indruk te wekken dat een ruimte groter is. Door de vele esthetische en praktische voordelen kan het plaatsen van schuifdeuren in je huis een verstandige keuze zijn.

Veiligheid is ook een belangrijke factor
Schuifdeuren hadden vroeger een slechte reputatie omdat ze riskant zouden zijn, omdat bij de plaatsing ervan niet altijd veiligheidsglas werd gebruikt. Tegenwoordig is dat echter allemaal veranderd, want schuifdeuren met breukvrij veiligheidsglas zijn gemakkelijk verkrijgbaar!