Vloercoating of gietvloer?


Ben je op zoek naar een gietvloer? Of zoek je een goedkoper alternatief hiervoor? Dan kan een vloercoating misschien wel de juiste oplossing voor jou zijn. Een vloercoating is namelijk geen echte vloer, maar zo ziet het er wel uit. Deze coating geeft je vloer namelijk een nieuw en strak uiterlijk. Maar wat is dan het verschil met een vloercoating en een gietvloer? En waarom kiezen voor een vloercoating? In dit artikel leggen we het je uit.

 

Waarom kiezen voor een vloercoating?
Een vloercoating is een naadloze en waterdichte kunsthars. Deze laag wordt als in de vorm van een vloercoating epoxy of vloercoating polyurethaan aangebracht boven op de vloer. Deze laag is functioneert als een stevige beschermlaag en is minder dan 1 millimeter dik: handig als je geen enorme verhoging op je vloer wilt, maar wel een frisse en stevige ondergrond. Het fijne aan een vloercoating is dat je kunt kiezen uit hoogglans, matte of zelfs transparante uitwerking. Zo kun je zelfs jouw bestaande vloer gewoon een nieuwe laag bescherming geven, zonder een nieuwe uitstraling.

Wat is dan het verschil met een gietvloer?
Een gietvloer is een stuk dikker dan een vloercoating. Hierdoor is een vloercoating ook goedkoper dan een gietvloer. De vloercoating geeft je vloer een uitstraling van een gietvloer, maar brengt dus niet de kosten met zich mee. Het is wel aan te raden om in acht te nemen dat als je kiest voor een vloercoating, deze dunnere laag minder bestand is tegen zware mechanische belasting. Een vloercoating is ook minder duurzaam dan een gietvloer, maar biedt daarnaast weer veel verschillende opties.

Als je twijfelt over wat de beste optie voor jouw vloer is, raadpleeg dan altijd een expert. Deze persoon kan jouw situatie bekijken en op basis daarvan adviseren wat de beste optie is.