Tuinmeubilair; waar let je op?


Tuinmeubelen uitzoeken: het lijkt makkelijker dan het misschien is. Ten eerste is het aanbod vrij groot en ten tweede moet je natuurlijk zeker weten dat het goed in jouw tuin of op jouw balkon past, je wensen en behoeftes voorziet en in jouw interieur past. Van functie tot uitstraling: in dit artikel bespreken we hoe jij eenvoudig tuinmeubelen uitkiest die bij jou passen. Laat je inspireren!

tuinmeubilair tuin realiseer je droomhuis

De functie van je tuinmeubelen
Dat de hoofdfunctie van tuinmeubelen eten en relaxen is, is logisch. De tuinset wordt vaak ontworpen om aan te eten en de loungeset om op te ontspannen. Waar de tuinset dus een wat actievere houding nodig heeft -en de tuinstoelen wat hoger zijn-, is de loungeset lager en vaak wat breder en zachter. Het is dus belangrijk om te bepalen wat de functie van jouw tuinmeubilair wordt, zodat je zeker weet dat je de juiste set uitkiest.

Het gewenste comfort
Je wilt natuurlijk dat jouw tuinmeubilair comfortabel is en van een degelijke kwaliteit. Dit heeft voornamelijk te maken met de zit. Ga je aan tafel zitten, dan hoef je niet echt weg te zakken in je stoel. Wanneer je lekker met een boek wilt relaxen, ligt dat misschien anders. Ook kan het zo zijn dat je wat meer van een stevige of zachte zit houdt: of dat nou in een loungeset is of niet. Bedenk wat comfort voor jou betekent als je nieuwe tuinmeubelen gaat aanschaffen.

Uitstraling van je tuinmeubilair
De uitstraling van je tuinmeubilair is minstens zo belangrijk. Waar gaan jouw voorkeuren naar uit? Wat past er goed in jouw tuin en bij het interieur van je woning? Houd je meer van minimalistisch of juist landelijk? Tuinmeubelen zijn er in alle soorten, maten en stijlen. Bedenk wat je mooi vindt staan in jouw tuin en wat aansluit bij je smaak en het interieur en stijl van de rest van je woning.