Trend: badkamer in betonlook


De trend van nu: beton in de badkamer. Stoer, stijlvol en tijdloos. Beton ciré is inmiddels op vele wanden en vloeren te vinden, maar welke andere manieren zijn er om je badkamer in betonlook in te richten? We leggen het je hier uit!

BLOG badkamer sanitair betonlook trend droomhuis

Betonlook tegels
Beton ciré is een decoratieve coating op basis van cement, kunsthard en pigmenten. Deze is gemakkelijk over je oude tegels of wand aan te brengen. Als je in de badkamer liever tegels hebt, dan zijn tegels in betonlook een goed alternatief. Deze vloer- en wandtegels komen in verschillende afmetingen en kleuren. Leg dezelfde tegel op de wand en op de vloer voor perfecte eenheid. Of kies voor de wand een andere tegel dan voor de vloer. Dan creëer je een spannender beeld. Er zijn zowel lichte als donkere betonlooktegels verkrijgbaar. Zo kun je zelf kiezen wat mooi staat in jouw badkamer.

Vaak wordt gekozen voor een grote tegel zodat je weinig voegen ziet en de betonlook weinig onderbroken wordt. Maar met een kleinere tegel in betonlook kun je juist een speelser patroon leggen wat niet mogelijk is met beton ciré, of met grotere betonlooktegels. Zo kun je met kleinere tegels je badkamer in betonlook een uniek karakter geven.

BLOG badkamer sanitair betonlook trend droomhuis

Betonnen waskom
Er zijn ook enorm veel waskommen van beton te koop. Deze staan heerlijk stoer in een badkamer in industriële stijl, maar kunnen ook heel mooi staan in een badkamer met een zachtere look. De betonnen wastafel is enorm veelzijdig en lijkt thuis te zijn in elke stijl die je kunt bedenken. Combineer de betonnen waskom bijvoorbeeld met een houten badmeubel voor een warm en natuurlijk gevoel in je badkamer. Of kies voor een betonnen wastafel met een metalen wastafelonderkast voor een strakke industriële stijl.

Betonlook accessoires
Om je badkamer helemaal af te maken zijn er ook vele accessoires te vinden in betonlook. Wat dacht je van een wc-borstelhouder van beton? Of een zeeppompje van beton? Zo kun je zelfs de badkamer die je niet wilt verbouwen nog een betonlook meegeven.

BLOG badkamer sanitair betonlook trend droomhuis

Kleuren
Zoals je al hebt kunnen lezen hoeft een betonnen wand, vloer of wastafel niet ‘saai’ grijs te zijn. Deze producten in betonlook zijn verkrijgbaar in veel verschillende tinten. Van licht tot donker en van warme tinten tot koele tinten. Zo is er altijd wel een perfecte kleurencombinatie te bedenken voor jouw badkamer. Of je het beton nu wilt combineren met wit of zwart sanitair, of als je juist voor een badkamer vol kleur wilt gaan. Het grijze beton is de perfecte basis om jouw ideale badkamer op te bouwen.

Onderhoud
Beton is prachtig, maar wel gevoelig. Gebruik daarom geen schuurmiddelen of agressieve middelen zoals ammoniak, ontstoppingsmiddel en haarlak in de kom. Bij het schoonmaken van een betonnen wastafel gebruik je het beste een PH-neutraal schoonmaakmiddel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groene zeep. Gebruik nooit zure schoonmaakmiddelen zoals antikalk-middelen, schoonmaakazijn, chloor en bleekmiddel.

BLOG badkamer sanitair betonlook trend droomhuis