Tips voor de babykamer


Een kleintje op komst betekent een spannende tijd en een heleboel voorbereidingen, ook in huis. Het belangrijkste project in deze periode: de babykamer. Hoewel je waarschijnlijk duizend ideeën hebt voor de kamer van je baby, helpt het als je van tevoren alvast wat keuzes maakt om te voorkomen dat je overweldigd wordt door alle mogelijkheden en (ongevraagde) adviezen.

babykamer realiseer je droomhuis

Baby-uitzet
Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het kopen voor de babykamer. Maar wat heb je nu echt nodig? Er zijn een aantal handige standaard aanschaffingen voor de kamer van je kleintje, maar ook een heleboel dat je waarschijnlijk nooit gaat gebruiken. Heb je een kleinere babykamer is het wellicht handig om wat meubels te combineren. Ga je bijvoorbeeld een kledingkast kopen kun je kiezen voor een commode met lades, zodat die ook alvast van je lijstje kan. Heb je meer ruimte, is een stevige houten kledingkast ook altijd een goede investering voor de babykamer. Verder mag natuurlijk in ieder geval een wiegje niet ontbreken, net als een stoel om te voeden en goed verduisterende gordijnen.

Zachte kleurencombinaties
De tijd dat je meisjeskamers helemaal roze maakte en jongenskamers blauw ligt een beetje achter ons. Veel gebruikelijker is het om de kamer een neutrale kleur te geven, helemaal als je nog niet weet of het een jongen of meisje wordt, al is een ‘gender reveal’ natuurlijk wel weer helemaal van deze tijd. Het beste kun je gaan voor een neutrale, zachte kleur voor de kamer, die je vervolgens kunt inrichten met wat kleurencombinaties die goed in het geheel passen.

Geen overdaad
Hoewel de verleiding waarschijnlijk groot is om álle schattige dingen die je tegenkomt te kopen voor de babykamer, is een overdaad aan accessoires vaak niet zo’n goed idee. Je wilt natuurlijk graag dat je kleintje rustig kan slapen, en je voelt je waarschijnlijk zelf ook prettiger in een babykamer die rust uitstraalt. Ook een idee: wissel af en toe met wat accessoires, en kies als je graag de muur wat vrolijker maakt, één centrale plek voor een kleurrijke toevoeging.

Er zijn een heleboel tips en adviezen als het gaat om de babykamer, en je kunt daar een heleboel inspiratie uithalen. Het werkt waarschijnlijk het prettigst als je begint met wat basiskeuzes voor de kamer en de kleuren van de muur, dan kun je daarna op eigen gevoel de kamer verder aankleden.