Populaire kamerplanten trends 2021

De groene trends van 2021: Welke kamerplanten haal jij in huis?
Groen in huis, steeds meer zie je veel kamerplanten in huiskamers staan. Kamerplanten zijn al een tijdje hot en happening en ook voor het nieuwe jaar zijn kamerplanten niet meer weg te denken uit de vele huishoudens. Met groene en bloeiende kamerplanten in huis haal je niet alleen meer vrolijkheid in huis, ook haal je er meer positiviteit mee in huis. Veel planten hebben namelijk positieve effect op het lichaam en geest, ook zorgen ze nog eens voor een beter klimaat. Nu we zoveel thuis zijn is het niks fijners dan planten in huis te halen. Wil jij planten in huis halen volgens de laatste kamerplanten trends? Ga dan voor een van deze trends.

Kamerplanten inspiratie droomhuis

Ga voor groot
Een mooie groene kamerplant kan een interieur naar een hoger niveau tillen. Zeker als je kiest voor een groot exemplaar. Je kunt natuurlijk kiezen voor een aantal kleine planten bij elkaar, maar als je echt een groot verschil wilt maken kun je het beste ook groot denken.

Kies dus voor een grote groene plant die je vanuit alle hoeken van de kamer kunt zien. Kies een mooie pot uit die past bij de rest van het interieur en maak een deze plant tot een blikvanger.

Aan wat voor soort planten kun je dank denken? Kies bijvoorbeeld voor een Fiscus, de bananenplant, of een Kentia Palm. Ook een Monstera (gatenplant) kan erg groot worden als je deze goed verzorgt. En het leuk eraan, je kan deze plant zelf stekken. Zo krijg je nog meer grote planten in huis.

Grote kamerplanten kun je tegenwoordig makkelijk thuis laten bezorgen. In een stevige verpakking ben je verzekerd dat de kamerplant heelhuids bij je aankomt.

Planten in huis kamerplant REALISEER JE DROOMHUIS

Een bijzonder uiterlijk
Een andere trend op gebied van kamerplant is dat de plant mag opvallen. Laat de groene palm of klimop staan en kies voor een plant met een bijzonder uiterlijk.

Zo kun je kiezen voor een plant met een bijzondere stengel, met opvallende gekleurde bloemen of met bijzondere bladeren. Zo heeft de Calathea bijzondere in het oog springende bladvormen met een paarse kleur.

Ook de Alocasia (Olifantsoor), de Licuala (Waaierpalm) of Caladium passen goed in het rijtje van bijzondere planten.

 

 

Planten in huis kamerplant REALISEER JE DROOMHUIS

Ga de hoogte in door planten op te hangen
De laatste trend is een trend die we vroeger in de jaren zeventig ook al zagen. De hangplanten zijn anno 2012 weer helemaal hip. 

Je kan een hangplant ophangen in een mooi mandje aan de kast, voor het raam of aan een rek aan de keuken. Ook zijn er diverse stalen potten en mandjes die je aan het plafond kunt bevestigen waardoor jij een mooie bungelde groene plant hebt.

Wil je echt opvallen? Kies dan voor verschillende soorten mandjes en ophangsystemen. Hier doet trouwens de klimop het weer wel goed. Ook kun je een Koraalcactus, Erwtenplantje of de Aeschynanthus (Lipstickplant) kwijt in deze mandjes.

Met deze trends weet jij zeker dat je huis groen en trendy wordt.