Meer sfeer in de woonkamer?


Extra sfeer kun je altijd wel gebruiken in huis! Zorg met name in de woonkamer dat het gezellig is, hier breng je immers veel tijd door. Een leuk vooruitzicht, meer gezelligheid in huis. Maar hoe zorg je er nu voor dat je dit realiseert? Dít zijn onze tips.

Muurverf woonkamer interieur REALISEER JE DROOMHUIS

Vrolijke kleur op de muur
Pak de make-over meteen groots aan, door een vrolijke kleur op de muur terug te laten komen. Zeker als je nu witte muren hebt in de woonkamer, maakt dat een aanzienlijk verschil. Je kunt muurverf bestellen in uiteenlopende kleuren: denk aan warm bruin, fris groen of levendig geel! Kies bijvoorbeeld voor je lievelingskleur, of juist voor een kleur die al op meerdere plekken terugkomt in je interieur. Je kunt alle muren in de kamer schilderen, maar het is ook een idee om voor een enkele muur in een opvallende kleur te gaan. Zo bewaar je nog net wat meer rust.

Sfeervolle meubels
De meubels in de woonkamer doen veel voor de gehele look. Als je op zoek bent naar meer sfeer in huis, is het belangrijk om voor meubels te kiezen die hierbij passen. Dit zit ‘m met name in de materiaalsoort. Verkies bijvoorbeeld karakteristiek hout boven strak metaal: hout ádemt sfeer.

Gezellige inrichting en styling
Kijk ook eens hoe vol je woonkamer staat. Uiteraard wil je niet dat het er propvol staat, maar een kille en lege woonkamer is ook niet gezellig. Richt daarom op verschillende plekken gedecoreerde hoekjes in. Zet op je tv-meubel niet enkel de tv neer, maar ook wat accessoires. Plaats een grote, open kast tegen de muur, waar je boeken, tijdschriften en souvenirs in verzamelt. Zo zorg je voor persoonlijkheid en sfeer in je woning. Het hoeft er niet steriel te zijn!

Kaarsen aan
Ook kaarsen maken het altijd gezellig in huis. Welk seizoen het ook is: je kunt kaarsen het hele jaar door een leuke plek geven en branden. Kies eens voor gekleurde kaarsen, in plaats van enkel witte kaarsen. Dat oogt nog sfeervoller. Ben je niet zo’n fan van echte kaarsen in huis, bijvoorbeeld omdat je kinderen of huisdieren hebt? Er zijn vandaag de dag ook steeds meer nepkaarsen te vinden, met een vlammetje van ledverlichting bijvoorbeeld.

Aankleding met stof
Nog een laatste tip: zorg voor een aankleding met veel stof. Denk aan stoffen meubels, zoals de bank en de fauteuil. Op de bank leg je verschillende sierkussens neer, evenals een plaid. Plaats een vloerkleed op de grond. En kies voor stoffen wanddecoratie, zoals een geweven kunstwerk. Daar raak je niet op uitgekeken!