Kies voor kunststof!


Veel mensen hechten waarde aan de uitstraling van hun woning. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je niet dat jouw woning er na een aantal jaar compleet anders uitziet dan wanneer je er intrekt. Hier kun je deels zelf voor zorgen. Hoe? Door voor kunststof te kiezen in plaats van voor hout. In deze blog vertellen wij je precies hoe dit zit.

Mogelijkheden op het gebied van kunststof
Deuren, kozijnen, boeidelen, rabatdelen en gevelbekleding werden vroeger vaak standaard gemaakt van hout. Woon je in een relatief oud huis? Dan is dit bij jouw woning mogelijk ook het geval. Toch zien we tegenwoordig steeds vaker dat mensen kiezen voor kunststof. Het gevolg hiervan is dat de mogelijkheden op het gebied van kunststof alsmaar groter en groter zijn geworden. Zo kun je bijvoorbeeld voor kunststof kozijnen en deuren kiezen, maar ook boeidelen, rabatdelen en gevelbekleding wordt steeds vaker gemaakt van kunststof.

Kunststof is kleurvast
Ga je een nieuw huis bouwen? Of wil je de bestaande deuren, kozijnen, rabatdelen, boeidelen of gevelbekleding vervangen? Dan is de kans groot dat je kijkt wat er mogelijk is op het gebied van kunststof. Je ontdekt snel genoeg dat er behoorlijk wat mogelijkheden zijn. Dit komt vooral doordat kunststof steeds vaker toegepast wordt. Eén van de redenen hiervoor is dat het hier om een kleurvast materiaal gaat. In tegenstelling tot hout behoudt kunststof zijn kleur wel. Dit geldt niet alleen voor kunststof dat binnenshuis toegepast wordt, maar ook buitenshuis. Kunststof is namelijk bestand tegen de wisselende weersomstandigheden in Nederland.

Verschil met hout is nauwelijks te zien
Wie zijn woning een warme uitstraling wil geven, komt al snel bij hout uit. Houten deuren, kozijnen, boeidelen, rabatdelen of gevelbekleding geven jouw woning namelijk een warme uitstraling. Toch is dit met kunststof ook te realiseren. Dit materiaal is qua uitstraling nauwelijks meer van hout te onderscheiden. Hoe dit komt? Doordat kunststof voorzien kan worden van een houtnerf. Kortom: je profiteert van de uitstraling van hout, maar van de voordelen van kunststof. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap als je voor kunststof deuren, kozijnen, boeidelen, rabatdelen of gevelbekleding kiest.

Onderhoud is nauwelijks nodig
Wie de uitstraling van zijn woning wil behouden, moet zelf de handen uit de mouwen steken. Je moet deuren, kozijnen, boeidelen, rabatdelen en gevelbekleding namelijk onderhouden. Kies je voor kunststof? Dan blijft onderhoud beperkt tot schoonmaken. Dit is niet het geval als je voor hout kiest. Hout is namelijk minder goed bestand tegen de weersomstandigheden in Nederland. Het gevolg is dat je het ongeveer iedere 5 jaar moet verven. Bovendien kan er schimmelvorming en houtrot optreden. Hier hoef je bij kunststof niet bang voor te zijn. Bij dit materiaal is het voldoende om er zo nu en dan met een sopje overheen te gaan.