Geniet volop van een winterbarbecue


Wij Nederlanders houden van barbecueën. Vanwege het Nederlandse klimaat doen we dit echter meestal maar een paar keer per jaar. Als de zomer voorbij is, verdwijnt de barbecue meestal in schuren of garages in de hoop dat hij volgend jaar zo snel mogelijk weer van start kan. Jammer, want een barbecue in de winter kan ook leuk zijn! Nieuwsgierig en willen weten hoe je de ultieme winterbarbecue organiseert? Lees dus snel verder, want in deze blog vertel ik je meer!
 

In principe kun je het hele jaar door barbecueën
Als je het mij vraagt, kun je het hele jaar door heerlijk genieten van een stukje vlees van de barbecue. Met de juiste voorbereiding kun je dus ook in de winter gezellig met familie en/of barbecueën. Het geeft ook een heel andere sfeer dan wanneer je in de zomer barbecuet. Waar veel Nederlanders er bijvoorbeeld voor kiezen om lekker te gaan gourmetten of fonduen met kerst, kun je ook kiezen voor een kerstbarbecue. De kerst is er al weer over een paar dagen dus je kunt met gemak nog switchen van plan en bijvoorbeeld een lekker stuk vlees van de slager halen! Ik wil je in ieder geval een aantal handige tips geven om jou te helpen de perfecte winterbarbecue te organiseren.

Een heerlijke barbecue plannen
Ben je van plan om deze winter te barbecueën? Dan is het allereerst belangrijk dat je onder andere een goede barbecue hebt. Je kunt gaan voor een traditionele houtskool grill, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een gasbarbecue. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luxe gasbarbecue? Een gasbarbecue biedt veel voordelen. Met een gasgrill begin je direct met grillen en hoef je niet te wachten tot de barbecue op temperatuur is zoals bij een houtskoolgrill. Daarnaast heb je met een gasgrill meer controle over het vlees doordat je zelf de temperatuur instelt. Tot slot zijn gasbarbecues eenvoudig schoon te maken! Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Kijk eens bij Fonteyn, zij hebben een uitgebreid assortiment en volop keuze.

Vlees bereiden in de kou
Zoals gezegd, vlees grillen in de winter is prima te doen, maar voor de best mogelijke prestaties moet je de kou zo goed mogelijk beheersen. Zorg er in ieder geval voor dat je de barbecue op een beschutte plek neerzet. Bovendien moet u dunnere stukken vlees op de grill leggen en de grill zoveel mogelijk afdekken. Zo zorg je er in ieder geval voor dat er bij het bezoek een mals stukje vlees op het bord zal komen te liggen. 

Vermijd de kou
Omdat kou in de winter altijd op de loer ligt, is het verstandig om je warm aan te kleden. Een slimme truc om de kou tegen te gaan is het dragen van laagjes kleding. Ook bijvoorbeeld een terrashaard of haard is geen overbodige luxe. Heeft u een overkapping of veranda? Dan is het natuurlijk een goed idee om daar onder te barbecueën! Onder de overkapping of patio zit je meestal goed beschut en natuurlijk lekker droog.