Een warme landelijke woonkamer


Ben je op zoek naar een woonstijl die zowel stoer als sfeervol is? Dan is een landelijk interieur waarschijnlijk wel iets voor jou! De stijl is te herkennen aan de robuuste elementen, maar straalt tegelijkertijd veel rust en warmte uit. Om de landelijke interieurstijl in je eigen woonkamer te verwerken, hoef je alleen maar de onderstaande tips op de volgen. Veel succes!

Kachel houtkachel haard interieur Beurs Eigen Huis

Robuuste meubels
De meubels in een landelijke woonkamer zijn niet verfijnd, maar juist groots en robuust. Denk aan een heerlijke relaxstoel, een flinke hoekbank en een grote kast. Bij gebrek aan ruimte kun je deze statement stukken ook afwisselen met compacte meubels, zoals een kleinere salontafel. Probeer goed te kijken naar de ruimte en maak er een heerlijke zithoek van.

Warme neutrale kleuren
In een landelijk interieur draait het vooral om neutrale kleuren. Je kunt kiezen voor lichte tinten zoals beige en taupe of het geheel wat stoerder maken met donkergrijs en diep bruin. Zorg er wel voor dat de kleuren een warme ondertoon hebben. Dit geeft de kamer een warme en huiselijke uitstraling.

Sfeervolle houtkachel
Wat is er nou gezelliger dan een houtkachel in de woonkamer? Geniet van het knisperende vuur vanaf de bank of ga er met een warm drankje en een dekentje voor zitten. Niets maakt het landelijke interieur zó compleet! Goede houtkachels hoeven bovendien helemaal niet duur te zijn. Je kunt al een prachtige kachel in landelijke stijl kopen voor een kleine prijs. Het is zelfs mogelijk om het op maat te laten maken. Verdiep je zeker eens in alle mogelijkheden.

Kachel houtkachel haard interieur Beurs Eigen Huis

Natuurlijke materialen
Wat ook niet mag ontbreken in een landelijk interieur, zijn natuurlijke materialen. Vooral hout is een onmisbaar element. Laat het terugkomen in de vloer, de meubels en de accessoires. Wees ook niet bang om verschillende kleuren en houtsoorten met elkaar te combineren.

Kussens, plaids en vloerkleden
Maak de landelijke woonkamer nog sfeervoller door kussens en plaids op de bank te leggen. Het liefst van een zacht of natuurlijk materiaal en in een neutrale kleur. Leg daarnaast een groot vloerkleed in de zithoek. Een beige hoogpolig kleed met een eenvoudig patroon werkt altijd goed. Maar ook donkerblauw, bruin en een warme grijstint zijn mooie opties.

Stoere, maar sfeervolle verlichting
Verlichting is de finishing touch van de ruimte. Kies om te beginnen voor LED verlichting met een warme lichtkleur. Kijk daarnaast goed naar het design van de lampen. Het mag best een stoere en robuuste look hebben, zolang het mooi past bij de rest van je landelijke interieur.