Een mooie afscheiding van je tuin!


Een tuin is niet compleet zonder een mooie afscheiding. Maar welk soort en welke stijl past het beste bij jouw wensen? In dit artikel delen we 6 verschillende ideeën voor een stijlvolle tuinafscheiding zodat je wat inspiratie kunt opdoen. Van een traditionele houten schutting tot stevig stalen hekwerk. Welke optie spreekt jou het meeste aan?

Tuin inspiratie tuintips tuinafscheiding hek Droomhuis Droomtuin

1. Houten schutting
Een eenvoudige houten schutting blijft een populaire optie. Je kunt de planken zowel horizontaal als verticaal plaatsen. En ook wat betreft de kleuren, het formaat en de uitstraling zijn er ongelofelijk veel mogelijkheden. Bij twijfel is een houten tuinafscheiding dus altijd een goede keuze! Ben je op zoek naar een extra stevige variant of een houten schutting met stoere uitstraling? Kijk dan eens naar een hout beton schutting. De betonpalen geven de afscheiding nog meer ‘body’.

2. Houten omheining met weidepoort
Bij een vrijstaande woning is er soms al genoeg privacy in de tuin, waardoor een hoge schutting niet noodzakelijk is. Het is dan mooi om een houten omheining te plaatsen voor een landelijke sfeer. Maak het hekwerk compleet met een grote weidepoort. Deze combinatie is ook erg geschikt als omheining van een paardenbak of weide.

 

Tuin inspiratie tuintips tuinafscheiding hek Droomhuis Droomtuin

3. Dubbelstaafmat hekwerk
at betreft veiligheid is dubbelstaafmat hekwerk een echte aanrader. Dit hekwerk is lastig te beklimmen en houdt zo inbrekers buiten. Ook is het materiaal erg sterk en heeft het een moderne uitstraling. Je ziet een DSM hekwerk steeds vaker terugkomen bij nieuwbouwwoningen. Spreekt de kwaliteit en veiligheid je aan, maar wil je liever een natuurlijke uitstraling creëren? Gebruik de afscheiding dan als basis voor klimplanten.

4. Natuurlijke groene tuinafscheiding
Ook een volledig natuurlijke tuinafscheiding is een stijlvolle toevoeging aan de achtertuin. Denk aan een hoge haagconifeer of een buxus. Je kunt ze zelf planten en laten groeien, maar ook als kant-en-klaar product kopen. De keuze is aan jou!

5. Bamboe schutting of rietmatten
Met een schutting van bamboe of hoge rietmatten geef je de achtertuin een tropisch sfeertje. Let bij deze tuinafscheiding wel goed op de stevigheid en maak eventueel gebruik van een ander gaas- of hekwerk als stabiele basis. Het zou zonde zijn als de rietmatten na één windvlaag al bij de buren in de tuin liggen.

6. Gevlochten takken
Ben je in een creatieve bui? Ga dan aan de slag met lange, dunne takken. Deze kun je in elkaar vlechten om zo een stijlvolle schutting te creëren. Geen zorgen, dit soort tuinschermen zijn natuurlijk ook kant-en-klaar verkrijgbaar.