Creëer een kindvriendelijk interieur


Merk je dat het interieur bij jou in huis een keer toe is aan een upgrade? Bijvoorbeeld omdat je in de loop van de tijd een mengelmoesje hebt gecreëerd van verschillende woonstijlen? Of omdat je binnenkort gaat verhuizen en daardoor nieuw meubilair nodig hebt dat helemaal af is gestemd op de ruimte? Dit hoeft niet te betekenen dat het een waar speelparadijs voor de kinderen wordt. Want met een aantal handige investeringen weet je zeker dat je interieur stijlvol en kindvriendelijk is. Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op voor je toekomstige woninginrichting. 

Ga op zoek naar meubilair in organisch en ronde vormen  
Heb je bijvoorbeeld al een keer nagedacht over een interieur in organische en ronde vormen, bijvoorbeeld tijdens het bekijken van diverse tafels? Niet alleen is deze woonstijl vandaag de dag erg populair, het is ook nog eens erg kindvriendelijk. Je voorkomt daardoor namelijk het risico dat de kids zich kunnen bezeren aan scherpe hoeken. Tel daar zachte stoffen zoals velvet, teddy en ribstof bij op, en je hebt ook nog eens een erg comfortabel interieur. 

Houd waardevolle woonaccessoires altijd uit het zicht: bijvoorbeeld op een elegant dressoir 
Maar accessoires kunnen zich ook uiten in mooie vazen, decoratieve beeldjes en waardevolle foto’s. Probeer dit soort accessoires altijd buiten het zicht van de kinderen te plaatsen – of op een hoogte waar ze nooit bij kunnen komen. Plekken zoals een wandmeubel, de eetkamertafel of een dressoir lenen zich daar erg goed voor. Hierdoor zorg je toch nog voor de nodige sfeer in huis, zonder dat de accessoires beschadigen. Ga jij hier op korte termijn ook al een keer mee aan de slag? 

Check altijd goed welke planten niet giftig zijn voor de kids die in huis rondlopen 

Op het moment dat je helemaal tevreden bent met de stijl van het interieur ga je vast en zeker nog op zoek naar leuke accessoires. Dit is de kers op de taart en maakt het totaalplaatje bij jou in huis helemaal compleet. En ga je maar al te graag voor het nodige groen in huis en voeg je graag lekker veel bloemen en planten toe? Controleer van tevoren altijd welke bloemen en planten niet giftig zijn, zodat gevaarlijke situaties kunnen worden voorkomen. Je weet het misschien maar al te goed. Op het moment dat je even niet aan het opletten bent, kan deze situatie al snel ontstaan.