Creëer een duurzaam interieur


Met alle veranderingen in onze maatschappij is duurzaamheid één van de belangrijkste begrippen van tegenwoordig. Zo is iedereen druk bezig met het verduurzamen van hun woning, inclusief het interieur. Ben jij aan het verbouwen en heb je binnenkort nieuwe meubels nodig of ben je toe aan een re-styling van jouw interieur? Lees verder om te ontdekken hoe jij jouw interieur kunt voorzien van duurzaam design.

eettafelset realiseer je droomhuis

Kies voor meubels met een lange levensduur
Het is tegenwoordig heel moeilijk om een keuze te maken als het gaat om meubels: er zijn gewoonweg te veel opties! Een belangrijk aspect van het verduurzamen van jouw interieur is de keuze van je meubels. Bijvoorbeeld, hoe langer een meubel meegaat, hoe duurzamer het is. Daarnaast speelt de kwaliteit van het meubel zelf hier ook een belangrijke rol in. Design in Box heeft als missie om de levensduur van elk design zo lang als mogelijk te maken. Zij doen dit door de perfecte combinatie te zoeken tussen duurzame materialen, tijdloze designs, trends en slimme ontwerpen. Lees hierna meer over deze topics. 

Duurzame materialen
Kijk verder dan alleen het uiterlijk van een meubel. Natuurlijk moet het design je aanspreken, maar zijn de materialen die gebruikt worden ook duurzaam? Maak een bewuste keuze als het gaat om duurzame materialen. Er zijn veel variaties beschikbaar wat betreft gerecyclede stoffen, staalsoorten, kunststoffen en verschillende houtsoorten afkomstig uit duurzaam Europees bosbeheer.

bijzettafel realiseer je droomhuis

Tijdloos is de nieuwe trend
Met de trend meegaan gaat ten koste van een duurzaam interieur. Regelmatig komen er nieuwe meubels in de plaats van nog ‘’recent’’ aangekochte meubels. Tijdloze design meubels daarentegen weerstaan deze trends en brengen rust en verfijning aan in jouw woning. Ook blijven tijdloze designs door de jaren heen uniek en modern. Maak jouw interieur af door een persoonlijke touch toe te voegen aan jouw tijdloze designs, zoals een excentrieke stofkleur of een mix & match van verschillende designs. Zo creëer je een interieur die meegaat met de tijd en past bij jouw smaak.

Slim ontworpen design meubels
Ben je na een paar jaar toch toe aan een andere kleur of is een onderdeel van je meubel niet zo mooi meer als voorheen of zelfs kapot? Dan zijn er slim ontworpen design meubels waarbij het mogelijk is om eenvoudig losse onderdelen zelf apart te vervangen in plaats van het hele meubel integraal weg te gooien of terug te moeten sturen naar de producent voor refurbishing. Zo wordt de levensduur van het meubel verlengt en heb jij de mogelijkheid om jouw interieur te restylen wanneer jij dat wilt!