Belangrijke slaapkamertips


Iedereen denkt dat de woonkamer de plek is waar je de meeste tijd doorbrengt. Maar dit is eigenlijk helemaal niet waar. De plek waar je het meeste tijd in doorbrengt is de slaapkamer. Hier slaap je namelijk gemiddeld acht uur. Dat is veel tijd. Veel mensen spenderen daarnaast nog tijd in de slaapkamer om zich aan te kleden en natuurlijk om in slaap te vallen. Om het laatste te bereiken is het echter nodig om een slaapkamer te hebben die genoeg rust uitstraalt. Hoe zorg je hiervoor? Dat lees je in dit artikel.

Het beste matras
Allereerst kan je geen goede nachtrust hebben zonder het beste matras voor jou. Een matras kopen doe je niet zomaar. Er is er veel waar je rekening mee moet houden. Houd je van zachte matrassen of juist van harde matrassen? Dit is natuurlijk een geheel persoonlijke preferentie, maar over het algemeen is het beste matras juist een matras dat bij jouw lichaamsgewicht past. Matrassen zijn namelijk opgedeeld in een hardheidsgraad van H1 tot en met H4. Kijk online welke hardheid bij jouw lichaamsgewicht past en koop op basis daarvan de beste boxspring voor jou.

Kleuren in de slaapkamer
Kleur heeft veel invloed op hoe jij de beste nachtrust in je slaapkamer krijgt. Heb je een slechte nachtrust en is je kamer in een felle kleur geverfd? Dan is het misschien tijd om deze kleur te veranderen. Felle kleuren zorgen namelijk voor een slechte nachtrust, terwijl een zachte kleur, zoals pastel kleuren juist voor een betere nachtrust zorgen. Natuurlijk kan je je slaapkamer ook in natuurlijke tinten verven. Natuurlijke tinten zorgen voor veel rust, omdat ze de natuur nabootsen. De natuur staat er om bekend rust uit te stralen.

Opstelling slaapkamer
Een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust is ook de opstelling van de slaapkamer. In veel gevallen kan je bijvoorbeeld slechter slapen als je een spiegel inkijkt of juist niet met je voeten naar de deur wilt liggen. Dit is ook zo bij feng shui. Feng shui dicteert dat je hoofdeinde van je bed tegen een muur moet staan en dat beide kanten van je bed toegankelijk moeten zijn. Tevens wordt het niet aangeraden je bed onder een raam of schuin dak te zetten. Bij feng shui heeft dit allemaal met de energie van de kamer en van jou te maken. Zij stellen dat je tijdens je nachtrust namelijk je energie oplaad voor de dag en met een slechte opstelling in de slaapkamer kan dit je energie blokkeren.